Coalitie voor Inclusie

Hoe ziet het leven voor mensen met een beperking eruit in Nederland? Dat kunnen alleen mensen zelf vertellen. De Coalitie voor Inclusie wil graag weten wat u meemaakt.  Vertel hier uw verhaal: www.vnvertelpunt.nl <http://www.vnvertelpunt.nl>   

Sportdrempelvrij

Sportdrempelvrij wil de drempel voor mensen met een beperking om te sporten verlagen. Met de App van Sportdrempelvij kunnen mensen met een beperking altijd en overal sportaccommodaties vinden en die op hun toegankelijkheid beoordelen. Door de mensen met een beperking de accommodaties te laten beoordelen, stellen we hun beleving centraal.

Sportdrempelvrij wordt door het Mulier Instituut, in samenwerking met Foqus Consultancy, ontwikkeld. Het project ontvangt steun van het Revalidatiefonds en het ministerie van VWS en krijgt advies van diverse partners. De app focust op de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van sportaccommodaties voor mensen met een beperking. De app is bedoeld om meer zicht te krijgen op belemmeringen die mensen met een beperking ervaren bij het bezoeken van bijvoorbeeld een sporthal, zwembad of voetbalveld. Dit kan vanuit een rol als sporter, toeschouwer of vrijwilliger. De app Sportdrempelvrij is voor iedereen gratis te downloaden (klik hier voor de versie in Apple en hier voor de versie in Android). Volg ons ook op Twitter en Facebook. S

De Dienstenvoucher

            

Bent U mantelzorger en zou U het heerlijk vinden wanneer Uw eigen huis eens fijn wordt schoongemaakt?

Bent U gevallen en is het fijn wanneer een ander tijdelijk sopt en dweilt?

Heeft U dan al gehoord van de mogelijkheid een dienstenvoucher aan te vragen?

 

Met een Dienstenvoucher koopt u voor €6,00 één uur huishoudelijke ondersteuning. De werkelijke kosten zijn uiteraard hoger, maar de gemeente betaalt de rest van het bedrag.

 

U kunt dit gebruiken voor de normale huishoudelijke werkzaamheden, zoals schoonmaken of stofzuigen. Maar ook voor extra’s, zoals een grote schoonmaakbeurt, hulp bij boodschappen doen of het koken. De Dienstenvoucher is speciaal bedoeld voor extra ondersteuning en vervangt niet de huishoudelijke ondersteuning vanuit de Wmo.

 

U kunt gebruik maken van de Dienstenvoucher wanneer U in Voorschoten woont en

·      U een indicatie heeft voor een Wmo voorziening;

·      U mantelzorger bent voor een andere inwoner die gebruikmaakt van een Wmo voorziening;

·      U mantelzorger bent voor een andere inwoner met een indicatie Wet Langdurige Zorg extramuraal;

·      U mantelzorger bent en u heeft zelf behoefte aan ondersteuning;

·      U door fysieke of psychische klachten tijdelijk behoefte hebt aan extra ondersteuning bij het schoon en leefbaar houden van uw huis.

 

Lijkt het U wat en komt U in aanmerking? Ga naar de site van de gemeente www.voorschoten.nl/dienstenvoucher en meldt U aan!

 

Laat ons het weten!

LAAT ONS HET WETEN!

Het is alweer 2016!

De grote stelselwijziging in de zorg, de veranderingen binnen de WMO, zijn een jaar oud. Wij maken van dit moment graag gebruik om U te vragen ons te helpen bij een eerste evaluatie!

Maakt U gebruik van de voorzieningen die de gemeente binnen de WMO kan leveren, dan heeft U een keukentafelgesprek gehad. Samen met U is dan vastgesteld wat U zelf nog aankan of kunt organiseren, en wat de gemeente voor U kan betekenen in de vorm van voorzieningen. Of bent U juist geholpen met een woningaanpassing?

Bent U misschien een PGB houder? Dan is er het afgelopen jaar voor U ook van alles veranderd.

Wellicht bent U mantelzorger en heeft u op die manier te maken met alle veranderingen in de zorg en de rol die de gemeente nu vervult.

Op welke wijze U ook te maken heeft met alle wijzigingen binnen de WMO en de nieuwe rol van de gemeente, U heeft er vast een mening over.

Het Platform Gehandicaptenbeleid Voorschoten is opgericht om úw belangen te behartigen. Om dat goed te kunnen doen, zijn wij erg geïnteresseerd in Uw mening over de ervaringen die U heeft (gehad) met de gemeente in haar rol als uitvoerder van de nieuwe zorgwet, de negatieve, maar óók de positieve.

Het stelt ons in staat om met Uw ervaringen als leidraad bij de gemeente te pleiten voor aanpassingen in het beleidsplan WMO.

Ook in 2016 is er immers nog  bijstellingen mogelijk van de beleidsplannen voordat die in een meer definitieve vorm gegoten worden.

Maar om dat te kunnen doen hebben we input van U nodig!

Uw reactie kunt U mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alvast onze hartelijke dank

 

Yvonne Molenkamp

Voorzitter